Twan

Anneke Boers

 

 

 

aug. 2018. In de zomervakantie hield de schilderskring Diever, waarvan ik lid ben haar jaarlijkse expositie in de St. Pancratiuskerk in Diever. Hier hing ook mijn schilderij met de ploegende paarden. Deze werd door de bezoekers beoordeeld als 3e mooiste van de ruim 70 aanwezige schilderijen.

sept. 2018. Met ingang van half september neem ik weer deel aan de schilderlessen van Nicole van der Veen in Hijken.

sept. 2018 Naast bovenstaande lessen ga ik mij vanaf eind september verder verdiepen in realististische schildertechnieken die gegeven worden in Emmen bij de Academie voor Realistische Schilderkunst "Art Partout".

juni 2019. De lessen van Nicole zijn weer afgelopen.  Ook deze keer  heb ik er weer veel van opgestoken. En ook voor de lessen van 'Art Partout' geldt zomervakantie.

14 juli 2019: De expositie in de St Pancratiuskerk in Diever is weer geopend. 2 van mij schilderijen hangen er tussen. Een gedeelte van de expositie is gewijd aan het thema 'Shakespeare' naar dit thema heb ik 'Shakespeare: de hand van de Meester geschilderd en de andere is 'Maria in de St. Pancratiuskerk'.

  maart 2020: De geplande expositie van kunstschilders uit Hoogersmilde in de 'Olde Bieb' als onderdeel van de Culturele

fakkelestafette gaat wegens het coronavirus niet door.

 juli 2020: Ook de jaarlijkse expositie in de St. Pancratiuskerk in Diever van de schilderskring is dit jaar afgelast vanwege het coronavirus.

oktober 2020: De lessen van Art Partout zijn weer gestart. Ik neem nu deel aan het derde jaar. Dit is nog een uitgebreid algemeen jaar, hierna volgt specialisatie.

november 2023: Afgelopen jaar heb ik aan de academie Art Partout de specialisatie potretschilderen gevolgd. Deze lesssen werden gegeven door Casper Verborg.  De resultaten zijn de portretten Twan 3 en Ivar 3.  Sem 3 staat nog op de ezel in de onderschildering. Het was een erg leerzaam jaar.

Onderschildering portet in wording van Sem

                     in grisaille